Wat is jouw doelstelling?

Trainen tijdens de zwangerschap

Je bent zwanger, HOERA! Misschien ben je altijd al een fanatieke sporter geweest of wordt je nu geprikkeld om je lichaam zo sterk mogelijk de bevalling in te sturen. Dat is namelijk waar het nu om draait. Jezelf zo fit en sterk mogelijk maken ter voorbereiding op de bevalling, waarin je kracht en uithoudingsvermogen nodig hebt.

Misschien sport je al maar weet je niet zo goed wat je nu wel en niet mag doen tijdens een training. Of misschien vind je het prettig dat er iemand met je mee kijkt en let op blessurevrij trainen. Samen gaan wij dit avontuur aan door op een verantwoorde manier je uithoudingsvermogen bij te houden en/of te verbeteren en je spieren zo sterk mogelijk te maken. We richten ons op je hele lichaam en in het bijzonder op je bekkenbodem en de lage onderrug. Dit zijn namelijk de twee gebieden die het het zwaarst te voorduren krijgen tijdens de zwangerschap. Doordat je buik steeds meer in gewicht gaat toenemen, verhoog je de druk op de lage onderrug en de bekkenbodem. Door het bewust trainen van deze gebieden en je gehele lichaam, ga jij de bevalling in met goede moed en herstelt je lichaam beter na de bevalling.

Back in shape na de bevalling

Na een heerlijke en intensieve periode van de nieuw born-fase, kan je er ook echt naar uit kijken om je weer wat meer jezelf te voelen. Even een break van het moederschap en ondanks de vermoeidheid even lekker trainen en je hoofd leegmaken. Je lichaam begint na 6-8 weken vaak weer wat sterker te voelen en dit kan een mooie start zijn om back in shape te komen. Het lastige is alleen, waar begin je? Het kan zijn dat je last hebt van een zwakke blaas of bekkenbodemspieren en niet goed weet hoe nu te beginnen?

Samen gaan wij verantwoord aan de slag om je lichaam weer sterk en in shape te krijgen. We beginnen bij het begin, lichaamsbesef en evenwicht weer terugvinden. Vervolgens gaan we ons richten op de buikspieren (rekening houdend met de mogelijke diastase), het versterken van de bekkenbodem en de lage onderrug, want deze hebben het zwaar te voorduren gehad. Vanaf hier gaan we steeds een stapje zwaarder trainen, met als doel om alle spieren weer goed te leren samenwerken. Daarnaast kijken we samen naar je voedingspatroon, rekening houdend met het geven van eventuele borstvoeding. We kunnen hier aanpassingen in maken zonder dat je jezelf energieloos voelt. Tenslotte is het belangrijk om nog genoeg energie over te houden om je kleine genoeg liefde en aandacht te geven! 

Afvallen

Door middel van het bijhouden van een eetdagboek, krijgen we inzicht in jouw eetgewoontes; de eetmomenten, de gekozen voedingsmiddelen, de meer of minder bewuste keuzes en de producten die wel of niet passen bij een duurzame levensstijl. Wanneer we een goed inzicht hebben gekregen in jouw voedingspatroon, kunnen we aan de slag! We creëren een calorie-tekort en kijken naar levensmiddelen die een hogere voedingswaarde hebben maar nog steeds bij jou eetgewoontes passen. We richten de eetmomenten zo in dat je op elk moment van de dag genoeg energie hebt om te knallen. We evalueren welke producten al een succes zijn binnen je eetgewoontes en hoe we de uitdagingen (zoals verjaardagen, borrels en etentjes) kunnen tackelen en ombuigen naar bewuste keuzes, passend binnen de dagelijks toegestane calorie inname. We zorgen ervoor dat we duurzame eetgewoontes creëren, met werkbare handvatten en tips die bruikbaar zijn binnen de drukte van het werk- (gezins)leven.

Krachttraining

Krachttraining en het bijhouden van je calorie inname is de meest effectieve formule voor afvallen. Naast het creëren van een calorie-tekort, zorgt krachttraining voor extra verbranding van calorieën. Bij het uitoefenen van krachttraining ontstaan er kleine scheurtjes in je spierweefsel. Deze scheurtjes moeten hersteld worden door het lichaam. Voor het herstellen van de scheurtjes heeft je lichaam energie nodig. Deze energie ontstaat door het verbranden van calorieën.  Dit herstellen gebeurt pas na de training. Dit heet het afterburn- effect. Naast de verbrande calorieën tijdens de training krijg je dus nog extra calorie-verbranding cadeau. Daarom is het inzetten van krachttraining een effectievere manier van afvallen dan bijvoorbeeld cardiotraining. Daarnaast zorgt krachttraining ervoor dat je spiermassa opbouwt. Spiermassa verbrandt tijdens rust calorieën. Dus bij een regelmatige uitoefening van krachttraining wordt de verbranding van calorieën steeds hoger. Kortom krachttraining heeft zowel op de korte termijn als op de lange termijn alleen maar voordelen!

Spiermassa opbouw

Bij het opbouwen van spiermassa komen meerdere zaken aan de orde. Continuïteit in het uitoefenen van krachttraining, het uitoefenen van krachttraining, het bijhouden van een eetdagboek en het herstel van je lichaam.

Om spiermassa op te bouwen is het van belang dat je consequent krachtoefeningen uitvoert, je voeding bijhoudt en voldoende rust inbouwt om je lichaam te laten herstellen.

Tijdens onze trainingen gaan we aan de slag met de techniek van de krachttrainingsoefeningen. Door een juiste technische uitvoering bescherm je jezelf tegen blessures en zorg je ervoor dat je steeds zwaarder kunt gaan trainen en progressie kunt gaan maken. Naast de techniek bespreken we de basiselementen van trainingswetten om je zo bewust mogelijk te leren trainen. Uiteindelijk streven we ernaar dat je na het afronden van de personal training zelfstandig nog jaren door kan trainen.

Voor het opbouwen van spiermassa is het bijhouden van je voeding even belangrijk als de krachtraining. Door het bijhouden van een eetdagboek gaan we samen kijken naar de voeding die past bij jouw lichaam en jouw doelstelling. We gaan ook wel de “macro’s” : koolhydraten, eiwitten en vetten zo bijstellen dat jouw lichaam de juiste voedingsstoffen en juiste hoeveelheden voeding binnen krijgt om je spiermassa te laten groeien.

Naast voeding en training is voldoende slaap ook een belangrijk element. Zonder voldoende slaap, zal het opbouwen van je spiermassa niet slagen. Je lichaam herstelt zich namelijk ’s nachts, tijdens het slapen. Om je lichaam goed te kunnen laten herstellen is een evenwichtige balans tussen inspanning en ontspanning nodig. We gaan samen kijken naar hoe we jouw leven zo kunnen inrichten dat je een goede werk-, training- en rustverhouding inbouwt.

Contact

Wil jij samen
aan de slag?

12 + 12 =